Málaga vaatamisväärsused

Mitmed inimesed siin aina küsivad, et mida ma vana kalana Malagasse reisides teha ja vaadata soovitan. Noh, kui üldse pole varem käinud ega tea millest peaks alustama. Ega mul ilmselt midagi üüberoriginaalset siin nimekirjas pole, küllap tuleks “what to do in Malaga” guugeldades üsna sarnased asjad välja. Aga no siit mu top-10 sellele vaatamata tuleb:

  1. Kindlused. Mõlemis tasub ära käia, nii Alcazabas kui Gibralfaros. Alcazaba on muidugi väiksema jalavaevaga, lisaks saab pärast ülevalt liftiga alla teise väljapääsu juurde. Alcazabas näeb rohkem arhitektuuri ja mauri-aegset ehituskunsti (ei ole nii hästi säilinud kui Alhambra, aga saab pildi silme ette vähemalt). Gibralfaro on see ülemine kindlus, kuhu annab minna. Suvel keskpäevase kuumaga nt ma ei soovitagi ette võtta seda. Aga vaated on imekaunid. Mõlemis, muide 🙂 Gibralfaros on väike militaarmuuseum ka.
  2. Rooma teater Alcazabilla tänaval. Vääääga vana! Ehitatud millalgi esimesel sajandil keiser Augustuse valitsusajal. Ega seal kaua aega ei kulugi, saab läbi jalutada (tasuta) ja kui sealt Alcazaba sissepääsu juurest ülevalt nurgast läheneda, saab lihtsalt astmetel istuda ja rahulikult elu ja ajaloo üle mõtiskleda (ps. süüa-juua seal ei tohi)
  3. Muuseumid. Picasso muuseum nt. Või Museo de Malaga. Või Carmen Thyssen. Või muusikamuuseum (interaktiivne, saab paljusid asju kiskuda). Või automuuseum. Málagas on kokku 40 muuseumi! Vähemalt paar neist tuleks küll kavva võtta mu meelest 😉
  4. Lisaks vanalinnas jalutamisele jaluta mõnes ägedas omamoodi linnaosas. Nt Lagunillas on selline boheemlaslik ja graffiteid täis. Või El Palo ja Pedregalejo rannaäärsed tänavakesed oma väikeste nunnude kaluriküla-majakestega + rannachiringuitod ja mõnus melu.
  5. Atarazanase turg. Turuhoone oli vanal ajal laevatehas, siis kui meri palju kaugemale ulatus. Nüüd saab siit osta puuvilju, kala, liha jne.
  6. Botaanikaaed – see on üks Euroopa suurimaid ja ägedamaid. Mulle endale täiega meeldib! Ei teagi, mitukümmend korda seal käinud olen. Piknikukohad on ka, et vahepeal jalga puhata.
  7. Kui botaanikaaia jaoks ei jätku jõudu, jaluta vähemalt kesklinnas Parque de Malaga-s. Kilomeetri pikkune park, kus puudel-põõsastel nimesildid juures. Ja siis üle tee on kohe Muelle 1 ja Muelle 2 – ka ilus jalutada, laevu ja jahte vaadata, võib olla sõitmagi minna.
  8. Roosiaed ja Jardines de Puerta Oscura. Nunnud pargikesed mäeveerul, mis tänavakiisusid täis.
  9. Malaga katedraal. Kusjuures katedraali katusele müüakse samuti pileteid.
  10. Marjuga mäe otsa veini jooma muidugi ka!
Rubriigid: Malaga, sildid: , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

6 Responses to Málaga vaatamisväärsused

  1. Anonüümne ütles:

    Mis seal salata, see viimane oli muidugi kõige ägedam 🙂
    Ja tundub, et tuleb veelkord tagasi tulla- mõned sellest listist jäid veel vaatamata 🙂

    Liked by 1 person

  2. Blogistaja ütles:

    Jep, see Marju ja mäe ja veini kombo jääb ikkagi parimaks, ka siis kui me järgmine kord end kokku võtame ja normaalsete inimeste kombel botaanikaaeda jõuame.
    Seekord me panime botaanikaosas lihtsalt tuima. Istusime keset linna mõnusas soojuses lääbakil, vahtisime puude lillasid õisi (mis need olidki?) ja arutlesime kui kaugele botaanikaaia pärast tuleb minna, kas ikka tasub minna, mis saab kui poole tee peal ära väsime, ja kui hilja tagasi saame, kas üldse saame ja võib-olla peaks hoopis minemise asemel kuskil midagi sööma… Ja nii me seal lällutasime ja munesime niisama mõnusasti.

    Meeldib

    • Anonüümne ütles:

      Hehee. Noh kõike ühekorraga ei jõua! Te olite isegi eriti tegusad, väike lääbakilolek kulub ka marjaks ära 😍
      Aga jacarandad õitsesid siis äkki vist? Kusjuures praegu ka jälle natuke õitsevad, teist ringi, aga mitte nii võimsalt enam kui kevadeti.

      Meeldib

  3. Pingback: Uuem matka- ja reisipostitus | Seitsme maa ja mere taga Hispaania kuningriigis

Lisa kommentaar