Mi barrio

Teate seda Vennaskonna laulu: “See on minu tänav, see on minu maja, siin ma elan, siin ma veedan aja…” Mõnikord ikka jalutan siin “oma tänaval” ja ümisen seda.

Vennaskond oli vist mu elu esimene muusika-armastus ja aeg-ajalt ikka pressib teda alateadvusest välja. Vanuses kuskil 10-11-12 oli mul Saksamaalt ostetud sinine pleier ja aina käisin ja kuulasin (kaasa röökides) Vennaskonna kassette, kõik laulud peas. Kellel veel Insener Garini hüperboloid peas oli/on? (Tean – Nele, Sinul!)

Sealt läks ikka mitu aastat, kuni tulid muud asjad peale (Terminaator ja Nirvana jne)

Igatahes see tänav. Siin on nii palju selliseid vanu ja ägedaid maju ja alati ikka vaatan ja imetlen neid möödaminnes. Ja mõtlen, et kui kahju, et tänapäeval ei viitsita enam vaeva näha. Mingi kandiline blokk püsti ja ongi moodne. Ja soodne. Ma jälle seevastu olen see detaili-inimene. Kogu ilu on mu meelest pisidetailides. Huvitav, et “vanasti” pöörati neile detailidele palju tähelepanu, kohe näha, et kõik oli käsitöö, hoole ja armastusega tehtud.

Terve tänava peale on meil siin kuus maja remondis. Või noh, kaks neist on siis remondis, neli lükati kokku ja ehitatakse täitsa uusi. Moodsaid. Modernseid. Iseloomuta ja igavaid.

Lisaks on mõned majad, mis ootavad. Näiteks meie kõrval-maja. Selle ostis kunagi mingi ärikas ära ja plaanis teised majad ka kõrvalt ära osta, et kogu kupatus maha lammutada ja midagi suurt ja uhket asemele teha (suur ja uhke on ilmselt mingi ilmetu massiivne blokk-maja). Õnneks polnud kõrvalmajade omanik nõus talle müüma, kuigi pakkumised olla ahvatlevalt suured olnud. Nii et nüüd see üks maja vahelt lihtsalt seisab ja laguneb ja ootab, millal kõrvalmajade omanik ümber mõtleks ja kinnisvarahai saaks ikka suurema projekti ette võtta, mis sest pisikesest majakesest üksinda ikka mõelda ja teha. Ja siis kaotab tänav jälle tükikese oma omapärast.

Nii et ma olen vahepeal neid nunnusid detailikesi pildile jäädvustanud, sest kes teab, kümne aasta pärast ei pruugi neid enam olemas olla.

See nunnu katuseharjaselgroog
pääsukesepesad ja üksik tuvi
See maja on veits Käsna-Kalle multika kalade näoga…
Keegi armastab Palomat. Aga Paloma on vist juba ammu välja kolinud…
Detailid-detailid
Villa
Aken minevikku
Olid ajad, olid majad
Romantiline, eks
Roosa maja
kutsub istuma
Majarahvas
Vapp
vana ja uus
Värav peab ka kaunis olema
Veits nikerdamist
Rubriigid: Fotograafia, Malaga, sildid: , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

6 Responses to Mi barrio

 1. punanemammu ütles:

  Mulle meeldivad samuti vanad majad, neis on hõng ja ajalugu, meistrimehe oskused jms. Kui käime puhkamas, otsime alati nö ajalooga koha ööbimiseks. Viimane Portugali reis oli imeline, 17 sajandi lõpu maja, milles oli hõngu ja hinge, silmipimestavalt kauneid plaate, astmeid ja pisikene aed. Talvepuhkuse veedame nö 60ndatel ehitatud külakeses, kus on au sees hoitud traditsioonilist Hispaania kolonistide stiili.
  Mulle ei meeldi karbid ja betoon, mu oma kodus on kandvad seinad tellistest, mis pärit 19 sajandist – käsitöö 😉

  Liked by 1 person

 2. Osalt ka sellepärast meeeldib mulle Brüsselis elada, et kõik kohad ümberringi on arhitektuuri täis. Aga nii ilusad majad ja pildid.

  Liked by 1 person

 3. Rohelohe ütles:

  Imeilusad majad! Mind ka kurvastab, et enam nii armsaid maju eriti ei tehta ehkki vahel on ka moodsad majad väga ilusad ja huvitavate detailidega, seega täiesti lootusetu see olukord õnneks ka pole.

  Liked by 1 person

 4. Tiiu Gellert ütles:

  Oh, Hispaania ja tema majad-villad-lossid! 😍Tohutu fantaasiarikkus, kirjeldamatu ilu! Parim osa Hispaaniast!

  Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s