Malaga loodus

Minu käest küsitakse nii tihti, et kas ma ei igatse maa-elu, metsaskondamist, eesti loodust. Terve lapsepõlve elasin ju Peipsiveerel keset metsi ja lähimad naabrid olid kilomeetri kaugusel. Et kuidas ma nüüd niimoodi suurlinnadaamiks saanud olen (Malagas on veidi üle poole miljoni elaniku).

Loomulikult ei oota üksi eestlane vastust, et ei, ei igatse. Aga kui aus olla, siis sinne kliima teeb looduse nautimise palju kergemaks, vähemalt minu jaoks. Noh, ilusa ilmaga on ju ikka toredam ringi konnata. Ja siin on, mida vaadata ja avastada! Ütleme siis nii, et läksin lihtsalt parematele jahimaadele 😉

Teine eelarvamus ongi see, et siin lõuna-hispaanias pole mingit loodust ollagi, tühjad kõrbenud kaljud ja lõpmatu hulk oliivi-istandusi. Kui Malaga piirkond luubi alla võtta, siis siin on looduslikult umbes 200 taimeliiki (p.s Andaluusia on oma üle 500 taimeliigiga üks maailma liigirikkamaid piirkondi, keda huvitab, siis varsti ilmub üks tore raamat ka: http://shop.kew.org/wild-plants-of-southern-spain-a-guide-to-the-native-plants-of-andalucia) ja üle 150 loomaliigi (loomad, linnud, roomajad ja kalad). Ma käin 3x nädalas maja taga mäe otsas jooksmas ja iga kord avastan raja ääres jälle mõne uue põneva lillekese, igasugused käpalised, liiliad jne, mille kohta esialgu ei arvakski, et nad siin kasvada võiksid. Terve talve olid mäeküljed rohelust ja õisi täis, nüüd aprilli lõpus alles hakkab kõik tasapisi pruunimaks muutuma ja õitsejaid vähemaks jääma. Kui eestis on taimede puhkeperioodiks talv, siis siin hoopis suvi – juunist oktoobrini on suurem osa liike ära kuivanud. Igatahes – juba mitu kuud olen mõelnud, et peaks selle lilleilu fotole ka jäädvustama, nii et LÕPUKS ometi võtsin jalutama minnes fotoka ka kaasa (enne kui kuiv ja krõbe suvi kohale jõuab). Sorry, mõned pildid said udused! 😀

DSC_0033DSC_0013DSC_0019DSC_0021DSC_0032DSC_0034DSC_0043DSC_0048DSC_0049DSC_0052DSC_0060DSC_0061DSC_0065DSC_0066DSC_0069DSC_0071DSC_0072DSC_0073DSC_0074DSC_0083DSC_0086DSC_0092DSC_0112

 

This entry was posted in Fotograafia, Malaga. Bookmark the permalink.

5 Responses to Malaga loodus

 1. Anett says:

  Täpselt selline aeg aastas, et võtsime Skyscanneri lahti ja vaatasime, kuhu siit lennata võiks. Malaga oli üks valikutest. Tundub niiii mõnus koht. Pluss lennupiletid on sinna päris odavad. Aga siis avastasime, et kohe suvi ja suvel tahame Eestisse. Kaks puhkust nii jutti ei saa võtta. Nüüd vaatan su imelisi pilte ja vesistan suud ainult. 😀
  Me encanta España!

  Liked by 1 person

  • Jaa Anett! Tule aga siia! Ma ei hakka sind rohkem kadedaks ajama ja pigem ei loetle ette kõiki neid vegan söögikohti ja vegan riidepoode ning suuri suuri ökopoode! Ja muidugi puu- ja juurviljad, mis on siin nii odavad, et lõpuks ei saa enam arugi, miks peaks poes lihaleti juurde ka minema. 😀

   Liked by 2 people

   • Anett says:

    Jess! Mind oodatakse! 😀 Ma juba HappyCow lehelt vaatasin, et valikuid jätkub. Ega ma siis pea ees vette julge hüpata. Vegantoidukohtade lähedus on üks reisikriteeriume ikka.

    Aitäh, et kõik selle kadestamisväärse info endale hoidsid. Mul oleks muidu nii kahju hakanud, et ei saa tulla. :’D

    Liked by 1 person

 2. yavanna111 says:

  Oktoobri lõpuni on siin suvi, nii et aega on 🙂 Tegelikult on talvel ka tore 😀 Ja Inglismaalt on ju üsna odavad lennud siia! Me siin peame ka Eestissemineku plaani, aga jube kulukas on neljakesi minna, ühtegi otselendu Eestisse ka ei lähe :S

  Liked by 1 person

  • Anett says:

   Jaa meil ka otselende ei lähe. Nii tüütu. Pole veel lende vaadanudki, aga kindlasti kolmekesi edasi-tagasi 600 euro ringis. Loodan, et rohkemgi pole. Aga minemata ka ei taha jätta, igatsus pere järgi suur!

   Küll ma ükskord ka Malagasse jõuan! 😀 Niikauaks pane aga julgelt neid imelisi pilte veel. Silm puhkab kohe.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s