Küll on raske ennast tutvustada

Malagas väljas käies on täitsa tavaline, et keegi ikka vahel küsib, et kust pärit ja mis nimi ja millega tegeled.

Esimesega neist saab enamasti hakkama – inimesed noogutavad kõiketeadva näoga ja püüavad varjata fakti, et neil pole õrna aimugi, mis või kus see Eesti on. Mõni muidugi ei taha nii tark välja paista ja hakkab pakkuma – kas see on Põhja-Hispaanias? Või et “aaa, Slovakkia (hisp keeles “Eslovakia”), jaa mul on üks sõber ka sealt” Vahel harva satub mõni selline tegelane ka, kes on täitsa kursis ja laob kohe ette, et Eest-Läti-Leedu või pajatab sellest, kuidas ta on kunagi Tallinnas käinud.

Teine samm – nimi. Esimesed aastad ütlesin ma tuima järjekindlusega oma õige nime. Hispaanlaste jaoks aga on Marju täiesti veider nimi. “Kas see on meestenimi,” küsivad nad. Ja nimetavad mind edaspidi Marioks. Või siis läheb viis minutit häälduse õpetusele, mis tundub nii mõttetu, sest ega seda inimest ju nagunii enam kohta ja tal on juba tunni pärast see nimi ununenud. Lisaks on veel nii, et kui nad mu nime kirjapildis näevad, hääldub see “Marhu”. Raske on olla immigrant, oma veidra immigrandi nimega! 😀 Nii et viimasel ajal olen ma lihtsalt “Maria” öelnud ja kõik on rahul 🙂

Järgmine küsimus on tavaliselt, et kaua siin juba olnud olen. Sellega õnneks probleemi pole – õhatakse heakskiitvalt, et vau, 3 aastat! Sa vist armastad Malagat. Jah!

Aga siit edasi tuleb järgmine põhjus, miks ma ei viitsi üldse sellistel üritustel käia, kus väga palju tutvuma peab – küsimus, et millega ma siin Malagas siis tegelen ka. Nii lihtne oleks öelda, et õpetaja või maakler või ettekanda või giid vms. “Lastega kodune” ei tundu nagu päris täpne – olen vahel oma erinevate projektidega tegelemise töötunnid kokku arvutanud ja tuleb lisaks lastele enamvähem täistööaeg kokku. Hiljuti lugesin just Postimehest artiklit tänapäeva moodsatest ametitest, millest paljud inimesed aru ei saa ja mis ei kõla “päris töö” moodi. Sotsiaalmeedia toimetaja ja sisuturundaja jne. Vahepeal tundub, et sobitun ka sellise ametinimetuse alla. Peakski endale miskise kõlava ametinime välja mõtlema, siis saab edaspidi end uhke näoga tutvustada!

DSC_4745

Rubriigid: Minu Hispaania, Veini kõrvale lobajuttu. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s