Mu lemmikkohad Malaga ümbruses vol 2 ehk linnaeri

Kui ma matkamisest juba kirjutasin (SIIN), siis ei saa andaluusia linnadest ka üle ega ümber. Pigem nende pärast ma ju sellesse maailmanurgakesse end sisse seadsingi 🙂

Kõige lemmikum on ilmselgelt Malaga (p.s. siia peaksin fancilt märkima, et sellest saate varsti raamatust lähemalt lugeda 😀 ), aga ägedaid linnu on teisigi.

1. Granada

Kui ma 8 aastat tagasi Hispaania-tripil esimest korda paar päeva Granadas peatusin, siis ta mulle veel meeldima ei hakanud. Pigem vastupidi. Alhambra oli küll imeline, kuid linn ise tundus kuidagi suur ja haisev. Nüüd ma olen seal muidugi korduvalt veel käinud ja haisu pole rohkem olnud 😀 Ju siis oli noil päevil mingi kanalisatsioonijama. Ja Alhambra – mis sest, et hind on kallis, turiste meeletult ja järjekorrad pikad – ikka olen alati peaaegu vapustuse äärel sellest ilust seal. Ei öelda ju ilmaasjata, et kes Alhambras pole käinud, pole Hispaaniat näinud (noh umbes nagu Egiptuse ja püramiididega). Aga Alhambra Alhambraks, linn ise on mulle ka ajapikku väga meeldima hakanud. Ma tunnen seal alati natuke sellist Tartulikku vibe, Malagast natuke hipikam, rohkem noori, rohkem flamencot jne. Kodune tunne.

gr dsc_3028gr dsc_3146 (3)gr dsc_6758OLYMPUS DIGITAL CAMERAgr dsc_3037

2. Cordoba

Cordoba on ilu poolest minu jaoks üks numpsikumatest linnadest. Kõik need patiod ja lilli täis seinad. Vanalinnalabürindis olen ma korduvalt lootusetult ära eksinud 😀 Katedraal on samuti erakordselt võimas. Samas on see vist ainuke mu lemmiklinnadest, kus ma ise elada ei tahaks. Võib olla ma eksin ja kusagil mujal on ööelu ka, aga vähemalt vanalinnas pandi kõik kohad jube vara kinni.

cor 01

3. Tarifa 

Jälle üks väga ainulaadne ja ägeda vibega linnake. Linn ise on üsna tilluke ja turiste on palju, aga need pole tavalised turistid, vaid surfarid, lohesurfarid ja muud sellised tegelased. Ja nagu ikka, siis imeilus vanalinn käib ka asja juurde. + ühes baaris sain ma  oma elu peaagu parimat mojitot 😀 See on täpselt selline linn, kus kujutan end ilma lasteta nädal aega puhkamas – päeval aktiivne surf, öösel mojitoringid 😉 Kindlasti üks ägedamaid paiku siin Lõuna-Hispaanias.

tar dsc_1293tar dsc_2594tar 01

4. Cadiz

Cadizi kutsutakse Hispaania Havanaks… võibolla välimuse pärast, aga ehk hoopis sellepärast, et ta on selline väheke autentsem? Rohkem andaluusiat, vähem turiste. Ma ise tunnen, et ei ole Cadizi veel päriselt sügavuti tundma õppinud, nii et tahan millalgi kindlasti seal kauem kui üks päev olla.

cad 02

dav

dsc_0581

5. Sevilla

Kes siis Sevillat ei teaks onju… Sevilla tundub minu jaoks ülisuur (Andaluusia suurim linn ikkagi!), selline tunne, et eluilmaski ei jõua kõiki ägedaid kohti üle vaadata. Kui ma ei eksi, siis Sevillas on terve Euroopa peale suuruselt kolmas vanalinn… Teine pluss on see, et suur osa Hispaania flamencost on just sinna kogunenud, kõik tegijamad tegijad. Flamencopealinn. Ja Andaluusia pealinn. Ühesõnaga tegija koht. Artjom näiteks elaks hea meelega Sevillas. Mina mitte, sest meri on liiga kaugel 😀

sev 20181128_152029sev 20181128_152649_001cofcof

dsc_7782dsc_7777

Rubriigid: Fotograafia, Malaga, Minu Hispaania. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s