Väikesed multikultilapsed

6. detsember on lastel koolist vaba, sest Hispaanias on konstitutsiooni päev. Danieli klassis arutleti selle puhul, et kuigi elame kõik Hispaanias, on mõned meist mujalt pärit. Iga laps värvis oma päritoluriigi lipu ja vaadati koos, kui kaugel see riik Hispaaniast on.

Päris huvitav klass on neil igatahes – hispaanlasi on kokku vaid 5. Ma kujutan ette, kui Eestis nii juhtuks – inimesed oleks vist kohe tagajalgadele aetud ja paanikas, et immigrandid tahavad riiki üle võtta. Ekrekad paneks üldse sellise kooli põlema ilmselt? Ikka imestan ja imetlen, kui aksepteerivad ja sõbralikud hispaanlased võõraste vastu on.

IMG-20191203-WA0001

Aga mainin ära, et Aleksandri klaasis on ikka hispaanlased ülekaalus. Mingi hetk oli küll 5-6 vene või ukraina päritolu last, aga nood on tasapisi jälle kusagile ära kolinud. Ja neil on paar hiinlast ka. Marokost ei olnudki vist üleüldse kedagi.

IMG_20191130_123820

Danielist rääkides – ta on ootamatult ise kirjutama õppinud. Ilmselt koolis, või  hoopis kodus Aleksandri kõrvalt – ei saa ju vanemast vennast kehvem olla. Aleksandr on nüüd temast vaid sellevõrra ees, et jätab ikka sõnadel tühikud ka vahele (paar kuud tagasi veel ei jätnud) ja kirjutab kirjatähtedega ka.

Ma parem ei tsiteeri, mida mina 5-aastasena kirjutasin, aga ega Daniel igatahes alla ei jää. Just hiljuti leidsin laua pealt sellise paberi ja esiti mõtlesin, et Aleksandri tehtud. Aga eip, Dani töö. Tõlgin ära ka: Findesemana = nädalalõpp. Estonia Esti = Eesti hispaania ja eesti keeles. Pildi peal pidid muideks vanaema ja vanaisa olema.

IMG_20191204_115915

lähevad vist jõulupuud tooma metsast?

Ah, ja tal on üldse veel selline skill, et kui tahab, kirjutab oma nime tagurpidi, st et kui pärast lehte 180 kraadi keerata, on õigetpidi.

Ja samal ajal, kui nemad muudkui arenevad, siis minu keeleoskus aina kahaneb. Vanadus noh. Mõni sõna või sünonüüm ei taha eesti keeles meelde tulla ja komad, millega mul kunagi pole probleemi olnud, elavad nüüd täitsa oma elu. Hea, et mul nii hea põhi all oli, muidu oleks küll jama majas.

Hmmm, peaks lastele ka oma lapsepõlve lemmikraamatu kirjavahemärkidest ostma 🙂

Rubriigid: Kolmkeelsed lapsed, Malaga, Minu Hispaania, Teater/kino/kirjandus/muusika, Veini kõrvale lobajuttu. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s