Sahara saadab oma liiva jupikaupa meile

Peaaegu olekski eelmise nädala liivasajust hoopistükkis ununenud rääkida, aga näedsa, tuli ikka meelde, sest nägin just, et selleks nädalaks lubatakse meile juba uut liivalaadungit.

Ma olen tegelikult siin aastate jooksul ikka kordi ja kordi näinud, et ühtäkki on rõdud, aknad, tänavad ja autod oranzika liivaga kaetud. Aga sel korral oli seda liiva kohe eriti palju, rohkem, kui tavaliselt.

Hommikul õue astudes oli lihtsalt liiv. Tänaval maas, autode katustel-kapottidel. Ja taevas oli oranžika kumaga. Siis aga hakkas sadama ka ja liivast sai pori. Keskpäeval aknast välja vaadates paistsid oranžid päikeseloojanguvärvid ja tekkis täitsa selline tunne, nagu oleks mõnele teisele planeedile sattunud. Marsile näiteks…

keskpäevane vaade
ja milline peaks keskpäevane vaade tegelikult olema
päike ei paista läbi liiva ära

Muidu on sellist värvi porilombid Eestis kruusateedel, aga meil siin nüüd linnaoludes ka…

Otsustasin, et akende pesemisega ei tasu kiirustada, vihmaseid päevi lubab veel kuu lõpuni ja kuna kõik kohad on seda liiva endiselt täis, pritsiks vihm aknad kohe jälle poriseks. Nii et mõnda aega tuleb vist sellisete porikäkkidega leppida:

ei noh, paistab läbi küll ju…?

Nüüd seda uut calima-hoiatust nähes on täitsa hea meel, et pesemisele aega ei kulutanud. Ainult fotostuudios meil jõudsin aknad rumala peaga ikka ära pesta. Seal nad tegelikult nii hullud polnudki, küllap seetõttu, et merest kaugemal ja aknatagused palmid püüdsid muist liiva kinni ka…


Calima – Saharast üle mere tulev liivatolm

Rubriigid: Malaga, sildid: , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s