Chirimoya

Kes meile nüüd iganes külla tuleb, saab kindlasti maitsta ka sellist ägedat puuvilja, nagu chirimoya, mis on Mark Twaini sõnul inimesele teadaolevatest puuviljadest maitsvaim.*

Häbilugu, aga olen neid juba ammu poelettidel näinud, kuid millegipärast ei tekkinud kunagi soovi lähemalt tutvust teha. Sellised käbi moodi rohelised “asjad”.  Nüüd aga ostis Kristjan ühe ja selgus, et välimus võib väga petlik olla. Nämma!

Cherimoya_fruit chirimoya2

Googeldasin, et nad kasvavad lisaks Andaluusiale veel nt ka Ameerikas ja Aasias. Maitselt on ta magus, kuid mitte liiga lääge (nagu hurmaa – väkk!) ja pidavat meenutama banaani, ananassi, papaia, virsiku ja maasika segu 😀 Ja sisaldab palju C-vitamiini + hunnik erinevaid B-grupi vitamiine + veel mineraale (vask, raud, magneesium, kaltsium jne), antioksüdante jne. Mõjub hästi immuunsüsteemile, võitleb põletikega, reguleerib vererõhku, on vähivastase toimega, võitleb stressi ja peavaluga ja veel sada imeomadust. Nii, et kõik marss meile külla chirimoyat sööma!

*Kuigi ma arvan, et härra Twain ei saanud kunagi arbuusi maitsta 😉

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Chirimoya

 1. psven says:

  Tänud vihje eest! Olin poes seda tegelast näinud, aga ei osanud tast midagi arvata, aga nüüd ostsin ühe prooviks. Kui aus olla, siis rohkem vist ei osta, kuna minu maitsele on ta siiski liiga lääge, aga vähemalt jälle üks uus asi proovitud 🙂 Maria

  Like

  • yavanna111 says:

   Smuuti sisse nt siis 😉 Ainult, et kivid on purustatult mürgised. Tegelikult sattus mulle ka ükskord hästi lääge eksemplar, ülejäänud kordadel on palju parem olnud… Et kui julged, proovi teinekord veel 😀

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s