Chirimoya

Kes meile nüüd iganes külla tuleb, saab kindlasti maitsta ka sellist ägedat puuvilja, nagu chirimoya, mis on Mark Twaini sõnul inimesele teadaolevatest puuviljadest maitsvaim.*

Häbilugu, aga olen neid juba ammu poelettidel näinud, kuid millegipärast ei tekkinud kunagi soovi lähemalt tutvust teha. Sellised käbi moodi rohelised “asjad”.  Nüüd aga ostis Kristjan ühe ja selgus, et välimus võib väga petlik olla. Nämma!

Cherimoya_fruit chirimoya2

Googeldasin, et nad kasvavad lisaks Andaluusiale veel nt ka Ameerikas ja Aasias. Maitselt on ta magus, kuid mitte liiga lääge (nagu hurmaa – väkk!) ja pidavat meenutama banaani, ananassi, papaia, virsiku ja maasika segu 😀 Ja sisaldab palju C-vitamiini + hunnik erinevaid B-grupi vitamiine + veel mineraale (vask, raud, magneesium, kaltsium jne), antioksüdante jne. Mõjub hästi immuunsüsteemile, võitleb põletikega, reguleerib vererõhku, on vähivastase toimega, võitleb stressi ja peavaluga ja veel sada imeomadust. Nii, et kõik marss meile külla chirimoyat sööma!

*Kuigi ma arvan, et härra Twain ei saanud kunagi arbuusi maitsta 😉

Rubriigid: Botaanikahuvilistele, Malaga, sildid: , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

2 Responses to Chirimoya

 1. psven ütles:

  Tänud vihje eest! Olin poes seda tegelast näinud, aga ei osanud tast midagi arvata, aga nüüd ostsin ühe prooviks. Kui aus olla, siis rohkem vist ei osta, kuna minu maitsele on ta siiski liiga lääge, aga vähemalt jälle üks uus asi proovitud 🙂 Maria

  Meeldib

  • yavanna111 ütles:

   Smuuti sisse nt siis 😉 Ainult, et kivid on purustatult mürgised. Tegelikult sattus mulle ka ükskord hästi lääge eksemplar, ülejäänud kordadel on palju parem olnud… Et kui julged, proovi teinekord veel 😀

   Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s