Lisaks maailmale on ka ilm jälle hukas

Vaatan mõnikord Antena 3 uudiseid ja ooooi, kuidas mulle meeldib sealne ilma-mees Roberto Brasero. Ta on selline vanem härrasmees ja räägib alati nii elavalt ja õhinaga, umbes nagu Turovski loomadest. Mõnel lihtsalt on selline karisma + kirg oma ala vastu, noh!

ühe aasta vana ilmateate leidsin youtubest näidiseks

Üks värskem ilmateade ka, kel huvi vaadata:

https://www.antena3.com/programas/tu-tiempo/prevision/lunes-frio-intenso-heladas-avisos-viento-fuerte-sudeste-mar-alboran-ceuta-melilla-baleares_20220404624a99c88c9d5000014d9d7e.html

Igatahes, ilm on jälle hukas. Suur osa Hispaaniast on nüüd aprilli alguses lume all, istandustes põletatakse õueküünlaid, et pakane õisi ära ei võtaks. Isegi Alicante ja Murcia piirkonnas, mis polegi meist nii jube kaugel. Ja näidati Prantsusmaad, kus samuti viinamarjaistandused küünlaid-lõkkeid täis – veinisaak on ju ohus!

Meil siin lõunarannikul lund ei ole, aga on jahedam (15 kraadi päeval) ja suured lained on jälle pooled rannad minema viinud. Vihmane on ka juba ma ei teagi mitu nädalat olnud. Mis on tegelikult väga positiivne, maa vajas hädasti vett, talv oli siiamaani erakordselt kuiv, põllemehed muretsesid tänavuse saagi pärast.

Harilikult on praegusel ajal kõik metsaalused juba õitemeres, sel aastal pistavad alles nüüd taimed lõpuks oma ninasid välja.

ei ole lumi, apelsiniõied kukkusid vihmaga maha
üks väääga sissesuumitud lillekerohus
Rubriigid: Malaga, sildid: , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

1 Response to Lisaks maailmale on ka ilm jälle hukas

  1. Rohelohe ütles:

    Seda ma mõtlesin, et mida see elektrifirma mulle kirja saadab, et palun ärge täna hommikul väga elektrit kasutage, sest on külmalaine. Ma olin väga oma piirkonnakeskne ja mõtlesin, et kui veider, meil on see laine suht möödas (ja no nii külmaks ju ka ei läinud, talvel on ju ikka külmem tavaliselt), mis me siin enam sabistame, aga ilmselt liikus külm siis lõuna suunas ja oli teada, et talumehed panevad sooja huugama.

    Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s