Elumärk

mina koroonat põdemas

Nonii, võttis aega, aga saigi see koroona lõpuks maailma viimase läbipõdemata inimese ka kätte!

Sain kohe esimesest hetkest aru, et nii, nüüd ongi käes, sest kondivalu, seda kogesin ma viimati millalgi lapsepõlves vist.

Tegelikult ei olnud hullu ja põdesin võrdlemisi kergelt. Teised ka.

Mul on üleüldse väike kahtlus, et põdesin koroonat juba enne pandeemia ametlikku algust. 2019 sügis-talvel olid siin Malagas kõik mingis köha/kopsu-viiruses, mina ka. Päris kauaks jäin köhima. Ja päris mitmed tuttavad vanemad inimesed olid kopsupõletikuga haiglas ka ja tõdesid, et pole nii hullus viirushaiguses veel varem olnudki.

Aga oli mis ta oli, lõppkokkuvõttes ju tegelikult ei olegi vahet, kas see oli siis mõni muu viirus või ikka see kuulsa nimega.

Ah, räägime hoopis põnevamatest asjadest! Kasvamisest, arengutest. Näiteks tahtsin juba ammu näidata – mangopuu on päris kenasti pikkust juurde visanud.

Kasvab

Uskumatu ikka, et kui inimesel on kõik hästi, hakkab aju ikka tasapisi leidma, mis VÕIKS olla. Näiteks unistan ma siin rõdust või terrassist. Saaks taimed sinna panna. Mango ja sidrun ja ginko biloba. Aaloe on ka nii suureks kasvanud, et ei mahu enam tuppa ära… Kes see üldse projekteerib Hispaanias ilma terrassita kortereid, ah?

Mul on see aasta kuidagi põnevate inimestega tutvumise aasta olnud. Või inimestel, keda olen varem mingist ühest küljest vaid teadnud, kooruvad igasugused põnevad salakihid ja -küljed välja. Hiljuti, või noh, mis hiljuti, kuu tagasi vist juba, veetsime aega ühe inimesega, keda vaatates sain päev-päevalt järjest rohkem aru, et vot selline tahan mina ka vanana (vanemana?) olla. 69selt matkabussiga mööda ilma ringi rännata, paremas füüsilises vormis olla, kui ma praegu nt, oma spirituaalset rada käia, täiel rinnal elada noh.

Ma tean jah, spirituaalsus on kuidagi sõimusõna paljude jaoks. Natuke saan aru ka. Mul on siin üks grupp igasuguseid erinevaid spirituaalseid inimesi ja näen sealt, kui erinev see saab olla. Osad on sellised jalad-maas spirituaalsed, mis mulle täiega sümpatiseerib. Siis on osad, kes on minu jaoks liiga hipid, liiga omas mullis. Teate küll, need perroflauta stiilis, kellel pole elus suuri eesmärke ega tööd ega kodu ja elu on lõpmatu üheskoos kanepitõmbamine. Siis on need, kes arvavad, et teavad kõike ja jagavad igasuguseid (vandenõu)teooriaid ja määrivad nagu aktiivselt aina pähe midagi. Et jah, põnev grupp, aga kõigiga pole ühel lainepikkusel. Mul on kõige parem klapp alati nendega, kelle puhul esmapilgul ei saa arugi, et see pole päris tavaline inimene. Nendega, kes suudavad ühiskonnas osaleda, tööd/karjääri teha, asjalikud olla, aga samas on neil… eeee.. niiöelda tšakrad lahti noh :D. Siis on kuidagi eriti äge ja põnev ja kontrastne teada saada, et see inimene mediteerib või teeb mingeid igapäevaseid idamaiseid harjutusi või praktiseerib mingeid asju ja arendab-avardab oma hingemaailma või on väikestviisi šamaan vms.

Treeningutest rääkides, siis ma olen siin mõnda aega viite tiibetlast teinud, aga see tuttav teeb veel raskemaid harjutusi – hiina qigong treeningut. Kes ei tea, siis see on midagi sarnast, mida kung-fu filmides näeb 😀 Proovisin kaasa teha – jube raske noh! Rannas möödakõndivad hiina turistid lehvitasid muidugi rõõmsalt… Aga juba see koreograafia osa on minu jaoks keeruline. Ja lisaks veel tasakaal, painduvus. Võtan siin end tasapisi kokku, et proovida selgeks saada. Tiibetlasi võin küll juba une pealt teha. Ja mis on väga äge, et esimese harjutusega, mis paneb paljudel inimestel pea ringi käima, olen ma ära harjunud ja enam ta mul pearinglust ei tekita.

Ühesõnaga, jah. Nähes kolmekümnekaheksaselt inimest, kes on kuuekümneüheksaselt parema tervise ja võhmaga, kui mina, paneb ikka mõtlema küll…

Rubriigid: Veini kõrvale lobajuttu, sildid: , , , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s