Feria de Malaga

Meil oli juba kuues aasta Malaga feriat näha. Ja oi, kuidas ma feriat armastan! See on kõige ilusam ja koledam aeg 2in1. Ilusaim ja oodatuim, sest linn on pidurüüs, inimesed on pidurüüs, kõikjal on muusika, kontserdid, laulvad ja tantsivad õnnelikud inimesed. Ja niimoodi kümmekond päeva järjest! Pahupool on see, et kuna see melu algab iga päev juba ennelõunasel ajal, siis umbes kell 19 või 20 paiku näeb kesklinn päris jube välja – kui muidu on purjus hispaanlane üliharuldane vaatepilt, siis feria ajal saab seda imet liigagi palju näha, õhtuks on terve vanalinn purjus ja oksendavaid alaealisi ja allakolmekümneseid täis. Ja see aroom – okse ja tänavapuhastusvahendi kooslus – official feria lõhn minu jaoks. Aga õiged ferianautlejad on tegelikult selleks kellaajaks juba ammu recintole läinud. See on hiigelsuur ala linna servapool, millest pool on nö tivoli ja teine pool casetad e peopaigad. Neid on seal sadu ja igale maitsele ja vanusele. Paljudes on lisaks söögile-joogile ka kontserdid – flamencost diskoni, kõike leiab. Umbes päikseloojanguni voorivad ringi hobukaarikute ringkäigud ja see on oma iluga minu jaoks ka üks ägedaimatest feria osadest. Recintol kestab pidu hommikuni, meie oleme lastega seal max kaheni öösel olnud ja sel kellaajal veel väsinud inimesi ei ole – nii lapsed, lapsevanemad kui ka vanaemad naudivad aasta oodatuimat pidu. Lapsed naudivad karusselle ja suhkruvatti, täiskasvanud toitu-jooki ja muusikat. Vastupidi ka muidugi! 🙂

DSC_9418DSC_9442DSC_1992DSC_1975DSC_1950DSC_1944DSC_2051DSC_2482DSC_2416


Esimesel aastal oli feria oli just lõppemas, kui oma paari kompsu ja beebi-Aleksandriga Malagasse jõudsime. Ainult paar pilti mul ongi sellest… Ja ega meil rohkem tast polnudki aega osa saada, kui paar korda läbi kesklinna jalutades – ühel korral käisime ühte vanalinna korterit vaatamas ja teisel korral käru ostmas (sealtsamast chicco poest, mis siin pildil). Ja lisaks sattusime enne tagasi hotelli minekut esimest korda pargis Platero chiringuitosse/mänguplatsile ja tutvusime “tädi Isabeliga” – üks toredamatest, abivalmimatest ja osavõtlikemast kohalikest, keda siin üldse tunneme. Tema meid sellest korrast ilmselt veel ei mäleta, “omadeks” saime kuskil pool aastat hiljem alles.

DSC_5144

poodi käru ostma

 

Teine aasta olime just beebi-Danieliga tulnud, kui Feria pihta hakkas. 2-kuuse beebiga ma pigem vältisin selliseid suuri rahvamasse. Aga no natuke ikka kärutasime ringi kah. Samas – ühelegi kontserdile ei läinud, recintole ehk kesklinnast veidi eemal asuvasse põhilissse peopaika a.k.a. feria südamesse ka ei jõudnud.

DSC_8172

newbied nagu me olime, tulime ükskord kogemata liiga hilja kodust välja

DSC_8305

 

DSC_8222

DSC_8250

Aleksandr all vasakus nurgas

Kolmas aasta – otsustasime lõpuks kõrvaltvaataja rollist välja tulla ja ka feria osaks saada. Ja kõik nautisime täiega, isegi lapsed. Sealt alates on Aleksandr feriat sama innukalt ootanud, kui oma sünnipäevagi. Ikka selle tivoli-osa pärast muidugi….

DSC_0115

 

Neljas aasta ei jäänud ka vahele! Tegelikult oli üsna töine aeg ja lisaks oli meil Artjomi venna pere külas, aga sellele vaatamata proovisime paar korda ikka feriat ka nautida.

DSC_6156

Mina pensionärina

DSC_6352 (2)

Juuhuu, feriale!!!

DSC_6849 (2)

Artjomi outfit 😀

DSC_6686-2

 

Viies aasta oli eriti tihe – meil olid eestist külalised, kellele loomulikult feriat ka tutvustasime (nad said raudselt kultuurišoki 😀 ), siis tutvusime siin kesklinnas kontserdil ühe toreda kanada tüübiga, kelle samuti recintole melu vaatama vedasime. Korra käisime põgusalt isegi Malaga eestlastega väljas (me oleme eestlastest ainukesed feriafännid siin). Sai rekordarv kontserte vaadatud-kuulatud, skabänd, kuuba bänd, igasuguseid coverbande jne. Ühte suurt poppkontserti käisime isegi vaatamas 😀 Parim vabaõhufestival maailmas noh!

DSC_8513

Minek!

DSC_8829

Ska

DSC_8596

Laste kooli siseõuel on feria ajal hoopis teine nägu

DSC_9391

niisama eputan

 

DSC_2475

laste ja kanada sõpsiga keset ööd bändi nautimas

Ja nüüd sai meie kuues feria ka läbi. Seekord olime jälle isekeskis ja tiheda töögraafiku tõttu tegime ainult kaks feriapäeva. Ühte üliägedat skabändi sattusime ka vaatama, vedas! …. ja ühte teist mõnusat tantsubändi veel. Ja see üleüldine melu ja atmosfäär, see paneb lihtsalt hinge sees laulma! Juba ootan järgmist aastat 🙂

DSC_1761

Malaga ametlik feriajook

DSC_1823

kesklinna melu

DSC_2160

recintol

DSC_2124

DSC_2222

Kõige uuem perepilt

Rubriigid: Fotograafia, Malaga, Minu Hispaania. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s